Zo werkt de oplichting - Heelhuids huren

Zo proberen woningoplichters je te bedriegen

  • De oplichters zijn vaak moeilijk te traceren.

  • De oplichters zetten woningen op verschillende woningsites. De advertenties zijn vaak in het Engels, maar soms zijn de internet-criminelen slim genoeg om oude advertenties in het Nederlands te gebruiken. Op die manier laten ze de advertentie Nederlands en geloofwaardig lijken.
  • Doorgaans heeft de geadverteerde woning een erg aantrekkelijke locatie voor een relatief lage huur en de borg kan zelfs erg laag zijn.
  • Het is doorgaans onmogelijk om telefonisch contact te krijgen met de verhuurder. Je kunt de verhuurder normaal alleen te pakken krijgen via een buitenlands-klinkend e-mailadres. Als er al een telefoonnummer staat vermeldt, wordt er niet opgenomen als je belt.
  • Als je oplichters op je e-mail antwoord, komen ze met alle mogelijke excuses dat je de borg naar een buitenlandse bankrekening overmaakt, vóór dat je de woning gezien hebt of de verhuurder hebt ontmoet. Daarbij zeggen ze het contract per post op te sturen.
NB! Maak NOOIT geld over vóór je de verhuurder hebt ontmoet, de huurwoning hebt bezichtigd en een getekend contract hebt ontvangen!
Zie hier een overzicht van beschikbare woningen
Ben je een verhuurder? Verhuur je woning nu!